Naše tipy na vhodnou kosmetiku

Kuperóza - problém, který nemá rád slunce

Kuperóza je v obličeji spojena s rozšířenými cévkami a představuje kosmetický problém, který, pokud se neřeší, může vyústit v zánět kůže - dermatitidu, který označujeme jako rosaceu. Jedná se o stav, který musí řešit kožní lékař a často trvá celoživotně. Přitom stačí na počátku objevení se prvních příznaků - kuperózy, dodržovat režimová opatření a věnovat se pečlivě potřebám své pleti.

Přípravky dermokosmetiky SynCare pro ošetření kuperózy
Čištění a adstringentní péče
cíl: šetrné čištění + adstringentní péče stahující cévky
Čisticí emulze Lacrima
Pleťové tonikum hydratační 
Sérum adstringentní

Speciální péče při kuperóze
cíl: stažení cévek + zlepšení toku krve + zklidnění
Decongenesia sérum nebo Micro Ampoules Venectine
Mořská alginátová maska proti zčervenání CPK BIO

Domácí péče
cíl: fotoprotekce + stažení cévek + zlepšení toku krve
Decongenesia krém, SUN PROTECT SPF 20

Šetrné čištění pleti speciálními přípravky SynCare

Dermo a bio kosmetika SynCare se cíleně zaměřuje i na problémové stavy pleti, jakými jsou například citlivá pleť, velmi suchá pleť nebo pleť s akné. Zkušenosti ukazují, že tyto typy pletí vyžadují nejen speciální typy krémů nebo sér, ale také jiný přístup k odlíčení a čištění pokožky. Micelární vody představují moderní kosmetiku, která nezatěžuje pleť nadbytečnými složkami, a přitom plní funkci čisticí a částečně i odličovací díky přítomnosti mikroskopických micel s mycím účinkem.

Micelární čisticí voda s kyselinou hyaluronovou je určena především pro typy sušší pleti, která má sklon k citlivosti. Je vhodná také pro kategorie pokožky +35.

Micelární tonikum anti-akné ocení klienti, kteří mají sklon k silnější akné, ale nechtějí zatěžovat pleť nadměrně silnými čisticími přípravky. V micelách je navíc uzavřený extrakt ostropestřce, který reguluje kožní mikroflóru.

Čisticí emulze je zvláště šetrným typem micelárního čisticího přípravku pro velmi citlivou pleť, v kterém micely betainu vznikají až po protřepání.

Micelární odličovač očního okolí byl vyvinutý především pro odlíčení voděodolných řasenek, ale oblíbily si ho také ženy s citlivou pletí okolo očí.

SynCare Nicream - rostlinné kmenové buňky, buněčný růstový faktor

Optimální péče pro citlivou pleť s kmenovými buňkami, s regeneračními faktory, UV ochrana SPF 10

Základní popis: NICREAM krém patří k výrobkům s dlouhou historií u značky SynCare. Jeho původní varianta byla uvedena na trh v roce 2001, a od té doby prošel řadou inovací. Přesto, nebo právě proto, se jedná o jeden z nejprodávanějších přípravků dermokosmetiky SynCare. Je určený především pro denní péči o velmi citlivou pleť, ale našel si cestu k pokožce dětí nebo zralé pleti. Jeho unikátnost spočívá v tom, že se jedná o tak zvanou dvojnou emulzi, někdy označovanou jako krém v krému. Vnější fázi tvoří voda, v níž jsou rozptýleny tukové kapky, do nichž jsou uzavřeny další vodné kapky s aktivními látkami, pronikajícími hluboko do pokožky. Krém má bohatou texturu, a přitom se snadno vstřebává.

Účinek přípravku: NICREAM krém s rostlinnými kmenovými buňkami obsahuje dvě hlavní účinné látky - rostlinné kmenové buňky z madagaskarského keře Sigesbeckia orienatlis a biogenní růstové faktory, které podporují regeneraci pokožky a zklidňují ji. Krém má sluneční ochranu SPF 10.

Použití: Nanáší se 2x denně, nejlépe ráno a večer.
Konzervační látky: fenoxyetanol
Účinné látky: rostlinné kmenové buňky (Sigesbeckia Orientalis Extract) - potlačuje citlivost pleti, regeneruje,
růstový biogenní epidermální faktor (Sh-Polypetide-1) - regenerační účinek,
zázvorový extrakt (Radix Zingeberis Oil) - zklidňující vlastnosti,
vitamin B5 (Panthenol) – regeneruje

 

UV filtry v denních krémech jsou potřebné
Slunce pleti nejen prospívá, ale také škodí. Dlouhodobé negativní účinky především UV záření spočívají zejména v urychlení stárnutí pleti a také v zvýšeném riziku různých typů rakoviny kůže. Zatímco ochranu při opalování již pokládáme za samozřejmou, běžná denní ochrana stále není standardem. SynCare již od roku 2004 důsledně dodržuje zásadu, že každý denní krém této značky obsahuje UV filtr nejméně SPF 8.

 

Optimální krém pro začínající jaro
Jaro je obdobím, kdy se pleť znovu jakoby nadýchne, přijímá mnohem více slunečních paprsků a, zdánlivě paradoxně, je obklopena vlhčím, méně chladným prostředím, než tomu bylo v zimě. Na počátku jara vyžaduje pokožka nejen intenzivní výživu, ale také vhodnou ochranu, která však nebude přinášet pleti nadměrné množství tukových složek. Nastává čas pro ošetření NICREAM krémem s rostlinnými kmenovými buňkami.

Ošetření nejen pro náročnou citlivou pleť
NICREAM můžeme použít nejen jako denní krém, ale i jako intenzivní výživnou masku. Na rozdíl od klasických krémových masek jej nedoporučujeme odstraňovat, ale jeho zbytky po cca 15 minut lehce vmasírovat do pleti.

Kombinace s pleťovými séry SynCare při použití NICREAM jako masky
Použití sér s NICREAM krémem je jiné, než u dalších přípravků. Séra nenanášíme před ošetřením krémem, ale přidáme několik kapek na krém těsně před jeho vetřením do pokožky, kdy jsme jej použili jako masku.
Velmi citlivá pleť: Sérum zklidňující
Pleť suchá, pleť +35, pleť +55: Sérum regenerační BIO CPK

SynCare Perioderm - zinek + magnézium

Základní popis: PERIODERM krém byl vyvinut především pro péči o pokožku se sklonem k periorální dermatitidě. Proto náleží do řady zaměřené na kosmetickou péči o hraniční stavy pleti. Periorální dermatitida je kožní onemocnění, které je často spojeno s nerovnováhou v zastoupení některých mikrobů na povrchu kůže a se sklonem k podráždění pleti. I proto byla jednoduchost a účelnost složení jedním ze základních požadavků při vývoji. Krém obsahuje pouze jedenáct prověřených složek a jeho pH blízké 5,5. Typickou vlastností krému je snadná vstřebatelnost a současně nezanechává mastný film.

Účinek přípravku: SynCare PERIODERM krém je doporučený pro kosmetickou péči o pokožku osob, u kterých se projevují známky periorální dermatitidy, a to nejen kolem úst, ale také nosu a očí. Současně je v těchto místech vhodný i pro citlivou podrážděnou pleť. Přípravek je bez parfému.
Použití: Lehce se vetře 2x denně na místa péče + lem 0,5 cm.

Konzervační látky: chlorokrezol
Účinné látky: chlorokrezol, INCI: p-Chloro-m-Cresol - nespecificky působící antimikrobiální látka;
glukonát zinečnatý a komplex hořčíku, INCI: Zinc Gluconate, Magnesium Aluminum Silicate - zklidňující složky

 

Sprchovat nebo koupat velmi suchou pokožku?
Ještě v nedávné době se doporučovala spíše krátká sprcha než koupel. Dnes se ukazuje, že větší význam má dodržení teploty vody do 44° C s pobytem v případné koupeli do 10 minut a s následným krátkým osprchováním, pokud byla pokožka současně myta. Po koupeli či sprše je však naprosto nezbytné nanést v tenké vrstvě emolienční přitučňující a současně hydratační mléko - například SynCare SEBUCEL zklidňující tělové mléko.

 

Může kosmetička pečovat o pokožku s ekzémem?
Projevy ekzému, zejména na nejčastěji viditelných částech těla (obličej, krk, ruce) bývají pro klienty traumatizující. I proto většinou nevyhledávají kosmetickou péči. Na druhé straně může být kosmetický salon místem, kde takový člověk nachází pohodu, klid i příjemné ošetření. Například u chronických stádií atopického ekzému je účelná šetrná kosmetická péče se zaměřením na doplnění ochranných tukových složek do pleti řadou pro velmi suchou pleť.

 

Antimikrobiální versus konzervační
Antimikrobiální látky jsou běžnou součástí kosmetiky, a dokonce i biokosmetiky. V přírodě najdeme stovky milionů složek, které zabraňují růstu a množení mikrobů, nebo je dokonce přímo zabíjejí. Avšak zdaleka ne všechny lze použít v léčivech, v kosmetice nebo v potravinách. A jen relativně velmi malé množství je tak účinné a současně bezpečné, že může být použito jako aktivní antimikrobiální složka.

Antimikrobiální látky
Antimikrobiální látky v kosmetice nacházejí široké uplatnění při udržování normální kožní mikroflóry. Takovými látkami je například oktopirox, který příznivě působí při sklonu k lupům nebo ortokrezol s velmi nízkým dráždivým potenciálem, oceňovaný jako složka s příznivým účinkem na pokožku s periorální dermatitidou.

Konzervační látky v kosmetice
Konzervační látky patří do skupiny antimikrobiálních látek, avšak s cíleným působením proti pomnožování mikrobů v kosmetickém přípravku. Nemají působit na přirozeně se vyskytující mikroorganizmy na pokožce. Takový účinek je naopak pokládán za nežádoucí. Povolené konzervační látky a jejich nejvyšší přípustné koncentrace najdeme ve páté příloze Nařízení 1223/2009/ES o kosmetických přípravcích. Jejich koncentrace zpravidla dosahuje jen desetin procenta.

Všechny tipy na vhodný nákup kosmetiky